Excursie Zeeuwse Zilte Zaligheden

--- Ontdek ---

   

Wat is lekkerder dan oesters? Oesters direct vers uit het water, zelf geplukt,  met een glaasje bubbels!

Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, zeekraal maar ook oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van uw vondsten zal er een maaltijd of een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand (bij slecht weer in het hotel) onder genot van een prosecco. Verser en lekkerder kan een oester natuurlijk niet zijn. Volgens goed zeeuws gebruik zal bij de krukels (alikruiken) krentenbrood geserveerd worden.

De gidsen laten u zien waar de beste vindplaatsen zijn, wat eetbaar is en vertellen u alle ins en outs van het Nationaal Park en haar fauna en flora. De kosten bedragen 22 euro. Check deze website regelmatig voor de volgende excursie data of vraag een excursie aan op info@hotelwemeldinge.nl

In 2018 zijn de volgende data aangevraagd voor de excursie. We kunnen helaas nog niet met zekerheid zeggen of deze excursies ook allen door kunnen gaan ivm beschikbaarheid van de gidsen. Als hier meer over duidelijk is, laten we het weten via deze website of social media. U kunt zich al wel vast opgeven voor een datum (als het doorgaat bent u dan ingeschreven).

Datum: verzamelen bij Hotel Wemeldinge.

7 aprilc 13.30

 21 april 13.00 (eventueel te combineren met zeewier kookworkshop)

 5 mei 12.30 

17 juni 12.00 

 14 juli 10.00 (eventueel te combineren met zeewier kookworkshop)

 12 aug 10.00 

 2 september 13.30 

12 september 11.00 (eventueel te combineren met zeewier kookworkshop)

 14 okt 12.30 

Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om zelf een datum voor te stellen. We zullen dan ons best doen om een gids te zoeken. Let er op dat het laagwater moet zijn in Wemeldinge op het tijdstip van de excursie!

Eventueel kunnen we u ook helpen om een weekend met als thema Zilte Zaligheden te organiseren voor uw groep. Een impressie over hoe een dergelijk weekend kan verlopen is hier te vinden .

Voor meer foto;s zie Mediagalerij Zeeuwse Zilte Zaligheden