Met de Bak door de Zak

--- Ontdek ---

De proeftocht ‘met de Bak door de Zak’ is een uniek fietstocht waarbij tijdens het fietsen een bakje gevuld wordt met de lekkerste streekprodukten. Het originele fruitkistje, ’de Bak’, dat op de fiets vastgezet wordt met een speciaal hiervoor ontworpen beugel van Gijssel fietsenverhuur.

Tijdens de fietstocht  vullen de deelnemers hun fruitkistje met de heerlijkste streekprodukten direct van het land en stoppen ze op de meest idyllische plekjes om thee te drinken in de boomgaarden en te genieten van de rust en de natuur. Hiertoe worden verschillende streekproducenten, boerderijterrassen en theetuinen bezocht die langs de route liggen en kan er op verschillende lokaties geproefd worden.

Bij de fietsroute zit een proefschrift met kortings- en proefbonnen voor verschillende streekprodukten langs de route. De deelnemers kunnen verschillende produkten eerst proeven en dan beslissen welke ze het in de Bak willen meenemen naar huis.  De fietsroute is aangegeven via knooppunten en kan naar eigen inzicht en conditie ingekort worden.

Deelnemende bedrijven aan de route zijn o.a. Hotel Wemeldinge, Hof Keizersweel, Gijssel fietsenverhuur, het Fruitteeltmuseum, Kaasboerderij ter Nisse, Boonman’s Wijnmakerij, Van Buiten uit en jammakerij ’t Siepje.

De tocht is eventueel ook met de motor of auto te maken. U kunt de routes en de bakjes reserveren en afhalen bij Hotel Wemeldinge. Eventuele speciale fietsen zijn bij Gijsselverhuur te verkrijgen.