Self-do oesterexcursie

--- Ontdek ---

     

Sinds vorig jaar kunt u ook zelf oesters zoeken met een beetje hulp van ons. Want wat is lekkerder dan oesters? Oesters direct vers uit het water, zelf geplukt,  met een glaasje bubbels!

Met behulp van zoekkaarten en een routebeschrijving gaat u vanuit Hotel Wemeldinge te voet op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan oesters, maar ook zeewieren, mossels en kokkels.

U kunt de beschrijving en zoekkaarten met een emmer voor de vondsten verkrijgen bij de receptie van het hotel voor 4,50 p.p.

Reserveren minimaal 3 uur vooraf is verplicht. Let op: U kunt alleen zoeken bij laagwater. Kijk hier voor de getijden in Wemeldinge.

Afhankelijk van uw vondsten kan er een proeverijtje klaargemaakt worden in het hotel na afloop. Verser en lekkerder kan een oester natuurlijk niet zijn. Volgens goed zeeuws gebruik zal bij de krukels (alikruiken) krentenbrood geserveerd worden. En de oesters met een heerlijk glas Prosecco (voor kinderen hebben we een zeeuws sapje). Extra kosten 7,50 p.p. 

Als u meer begeleiding en uitleg wilt, zijn er georganiseerde excursies met gidsen van het Nationaal Park. De gidsen laten u zien waar de beste vindplaatsen zijn, wat eetbaar is en vertellen u alle ins en outs van het Nationaal Park en haar fauna en flora. De kosten bedragen 17,50 euro. Check deze website regelmatig voor de volgende excursie data of vraag een excursie aan op info@hotelwemeldinge.nl